VANDIMA – celovečerni film v postprodukciji na Cebramu

” Samo ljubezen lahko preseže vse zablode in čas, ter nam kaže prihodnost…”

 

Celovečerni igrani film Vandima je zgodovinska ljubezenska saga, ki v zaporedju pretresljivih, erotičnih ljubezenskih zgodb med cvetočimi češnjami primorske in Parizom pripoveduje, kako zgodovinske okoliščine, premikanje meja vojskujočih držav in socialna stiska vplivajo na najlepše v življenju, ljubezen. In samo ljubezen lahko preseže vse zablode in čas ter nam kaže pot v prihodnost.

 

“… gre za scenaristični biser… porok za umetniško celovitost in visoko komunikativnost…”

 

Scenarij Tomaža Letnarja je po mnenju Filmskega sklada RS: ”scenaristični biser… porok za umetniško celovitost in visoko kumunikativnost. Za nameček pa še izreden prispevek k nacionalni identiteti, pravzaprav identiteti “Evrope narodov” – ne le slovenski, temveč evropski film.”

 

“… nov celovečerni film režiserke s samosvojo likovno podobo…”

 

Film režira Jasna Hribernik, mnogokrat mednarodno nagrajevana režiserka, ki s samosvojo likovno podobo in ekspresivnim načinom pripovedovanja filmske zgodbe, le-to vedno nadgradi v izjemno filmsko doživetje.

 

“… lepa in čutna francosko-slovenska igralka in sveža igralska zasedba…”

 

Ker se velik del filma dogaja v rudnikih Lorene, na ulicah Pariza v Vipavski dolini in v Goriških Brdih, je igralska zasedba mednarodna. Inti Šraj, lepa in čutna francosko-slovenska igralka, že s svojo življenjsko zgodbo povezuje dve kulturi. Antoine Barrau, francoski igralec in glasbenik je drugi pol odrešilne ljubezenske zgodbe. Z vlogo mlade, nežne in hkrati vročekrvne Inti Šraj, pa se pravzarav začne niz norih ljubezni.

 

Film bo poln mladostne energije, tudi zaradi plejade svežih igralskih obrazov, še nevidenih v slovenskem in evropskem filmu.

 

Producent: Matjaž Kušar
Scenarist: Tomaž Letnar
Režiskerka: Jasna Hribernik
Direktor fotografije: Rado Likon
Dramaturginja: Nataša Goršek Mencin

Glasba: Antoine Barrau
Kostumograf: Marta Frelih
Scenograf: Andrej Stražišar

Oblikovalka maske: Gabi Fleischman

Tonski mojster: Boris Romih

Asistent režije: Uroš Tatomir

 

Igralci:

Inti Šraj, Antoine Barrau, Blaž Šef, Blaž Setnikar, Matevž Miller, Nina Rakovec, Saša Pavlin, Anja Drnovšek, Vito Weis,

Danijel Malalan, Helena Peršuh,  Ivan Peternelj, Ivanka Mežan, Ivo Barišič, Janez Starina, Janko Petrovec, Ludvik Bagari,  Mirko Brajnik, Nevenka Vrančič,   Sergio Ferrari, Vojko Zidar, Almir Mehič,Andrej Zalesjak in ostali nastopajoči.

 

(VIR: Tomaž Letnar)