Film www.h prejel nagrado na festivalu BOFF

Bovec, 30. december – Bovški šesti festival filmov o športih na prostem in o naravi BOFF (Bovec Outdoor Film Festival) se je po treh dneh predvajanj v Stergulčevi hiši zaključil s razglasitvijo najboljših filmov festivala.

 

V kategoriji narava in ekologija je žirija priznanje za najboljši film namenila slovenskemu filmu Zakaj? Kje? Kdaj? Kako? (www.h) režiserke Jasne Hribernik. 22-minutni dokumentarno-umetniški film, ki združuje znanost in vizualno komunikacijo, je vzpodbudil Nacionalni inštitut za biologijo, ki je dal avtorjem proste roke na temo ekologije. Za zamisel je zaslužen dr. Bojan Sedmak, za scenarij in tekst pa Tomaž Letnar.

 

“Zakaj? Kje? Kdaj? Kako? je pripoved o temi, ki se je večina sicer zaveda, a je tu tako znanstveno podprta, da se gledalca veliko bolj dotakne, kot če bi bil film narejen poljudno. Tudi posnetki so odlični, slikovno gradivo za podporo zgodbi je bilo pozorno izbrano. Divji pa je med vsemi deli najbolj filmski po tem, da gre za dokumentarno podano zgodbo človeka, ne le za življenjski slog,” je pojasnil član žirije Nejc Saje.

 

Bojan Sedmak – zamisel
Tomaž Letnar – scenarij in tekst
Jasna Hribernik – režija
Rado Likon – direktor fotografije

Tamara Lah Turnšek – producentka